Користь вживання фруктів

На думку дієтологів натуропатів, найважливіше значення в харчуванні мають фрукти. Навіть морозиво (їжа, з їх точки зору, дуже несприятлива) засвоюється організмом краще, якщо його їсти з сирими фруктами (або ягодами) …

Склад фруктів

Фрукти майже на 80-90 відсотків складаються з води, решта – фруктовий цукор, вітаміни, біологічно активні і органічні, мінеральні речовини. Краща дієта – споживання різноманітних фруктів. Однак надмірне їх споживання, наприклад винограду, може виявитися шкідливим, так як виноградний цукор не буде повністю використаний організмом.

Фрукти необхідно їсти перед їжею, за 15-20 хвилин. Вони засвоюються безпосередньо в кишечнику. Тому не рекомендується поєднувати їх з великою кількістю овочів, в перетравленні яких бере участь шлунок. Якщо фрукти вживати зі звичайною їжею або після неї, то вся їжа перетворюється в шлунку в гниючу масу, адже вони дуже швидко забраживают – як тільки позбудуться своєї оболонки. Повне засвоєння фруктів організмом вимагає 65-80 хвилин. Кислі та солодкі фрукти небажано їсти одночасно. Кислі фрукти можна поєднувати в салатах з сиром, горіхами. До кислим фруктам, наприклад, відносяться всі цитрусові, гранати.

Користь шкірки фрутків

Фрукти, за винятком ананасів, гранатів, хурми і цитрусових, рекомендується їсти зі шкіркою. Корисні серцевина яблук і груш, їх зернятка. Абрикосові, персикові, сливові і вишневі кісточки містять отруйні речовини (абрикосові кісточки можна їсти лише в дуже невеликій кількості). Шкірку яблук і винограду слід ретельно жувати. Якщо яблуко проколоти в декількох місцях кінчиком ножа, то розжувати його шкірку стане дуже легко.

Яблуко
Яблуко має велику кількість корисних властивостей

Багато фруктів можна зривати недозрілими – вони мають властивість дозрівати при зберіганні (яблука, груші, дині, хурма, банани). Але, звичайно, велику цінність представляють фрукти, з’їдені «з гілки».

Відвар сушених груш втамовує спрагу при гарячкових станах.

Рецепт відвару з груш

Народний рецепт приготування відвару з груш при шлункових розладах: “/ 2 склянки сухих груш і 3 столові ложки вівсяної крупи відварити в 2 склянках води, настоювати 1 годину, процідити; приймати по 1/4 – 1/2 склянки 4 рази на лінь натщесерце.
Закріплюють властивості найбільш виражені у дикорослих груш, тому їх завжди слід збирати.

Народна медицина Сходу особливо цінувала «бадьорить, освіжаючий і покращує настрій» груш – вони здатні поліпшити настрій, заспокоїти. Груші незамінні при серцебитті, сприяють перетравленню їжі, цілющі при запаленнях сечового міхура. Чим приємніше і сильніше запах груші, тим більше її користь (особливо для серця і легенів). Цей фрукт один з небагатьох, які допомагають при важких отруєннях грибами. Насіння груш мають протиглистні властивості (не викидайте їх). Стародавні медики робили для груші один виняток у порівнянні з іншими фруктами: її слід їсти не на порожній шлунок, а через півгодини-годину після їжі.

Так само високо цінували східні медики абрикоси. 100 г абрикосів надають на процес кровотворення такий же вплив, як 40 мг заліза або 250 г свіжої печінки. Абрикоси нормалізують роботу кишечника, знімають набряклість.

Класичним вважається розвантажувальний день – 300 г розмоченого кураги розділити на 4 порції, крім того, випити, якщо є можливість, 1/4 л свіжого абрикосового соку, краще з м’якоттю.

Мало чим відрізняються від абрикосів і персики, але вони більш рідкісні, не виносять тривалого транспортування в свіжому вигляді. Мають здатність посилювати секреторну діяльність травних залоз, надають протиблювотну дію, покращують роботу печінки.

[Total: 1   Average: 5/5]

Залишити відповідь