Приправи для вегетаріанських страв
Для вегетаріанських страв існують перевірені приправи які зроблять вашу страву набагато смачнішою. Ми підготували найкращі приправи для вегетаріанців в нашій статті.
Томатна приправа
На 6 частин рослинного масла взяти 1 частину лимонного соку, тертий селера (або кріп, петрушку) за смаком, свіжий сік протертих томатів – 4 частини.
Провансаль
Правою рукою розтирати в ступці дерев’яною ложкою часник, лівої – додавати по краплях рослинне масло. Коли суміш стане густою, влити 7г склянки лимонного соку, чергуючи з добавкою вершків, масла.
Святкова приправа. Мелені горіхи з гранатом або журавлинним соком. Ця приправа може перетворити в «царський блюдо» будь-які овочі.
Бессарабська підлива
3 крутих жовтка розтерти з 6 столовими ложками рослинного масла, вливаючи його поступово тонкою цівкою; додати по немногу сік півтора лимонів, терту цибулю, 2-3 столові ложки вершків, мед. Покласти 3 дрібно нарізану огірка (свіжих або малосольних), зелені. Перед вживанням поставити підливу в холодне місце.
Фісінджан
Східна приправа з гранатового соку і мелених горіхів (густоти сметани). Підходить до всіх страв.
З цих, здавалося б, складних рецептів видно, що основою майже всіх приправ є рослинна олія, лимонний сік, зелень.
Прості приправи
Сік лимона збити з 2 чайними ложками соняшникової олії і 1 чайною ложкою меду. Сік лимона збити з медом, додати вершки або сметану, заіть салат і дати постояти 4 хвилини.
Лимонний сік, тертий хрін, мед.
Соняшникова олія, дрібно терті часник, цибулю і суха морська капуста.
Вершкове масло, розтерті з петрушной або ріпчастою цибулею.
Такі приправи підходять до салатів і всім овочевих страв. В якості приправи можна використовувати і подрібнені на кавомолці висушені трави, листя плодових дерев, а також насіння моркви, півники, салату.